1 juli 2013

Vårt hus innan och nu
Som jag sa i reportaget i Leva & Bo så renoverade vi hela huset innan vi flyttade in 2005. Vi började med renoveringen av insidan och fortsatte sedan i etapper med att ta tag i utsidan.
Som ni ser så var det karaktäristiska plåttaket vinrött när vi köpte huset, men det bytte vi till nytt fint svart plåttak efter en tid. Vi ville återskapa huset så som det var från början och på den tiden var taket svart. Detta har vi sett på ett gammalt foto från 60-talet.
Framför huset stod även ett par rejäla granar som ni kan se här på bilden. Dessa tog en stor del av ljuset inne i huset och passade heller inte in i trädgården, så de togs bort direkt. Nästan alla fönster byttes ut, de var gamla, dåliga och passade inte heller in i husets stil. Vi bytte till fina gammaldags fönster med spröjs från Tanums fönster. De passar mycket bättre till husets stil och är även bättre isolerade.

Förr i tiden var här en gammal punsch veranda i huset, men på 80-talet rev ägarna den vackra verandan och byggde en modern tillbyggnad med inte så passande fönster. Vi bytte de dåliga 80-tals fönstren till gammaldags fönster med spröjs, så nu känns det som en liten punsch veranda igen. Detta lilla rum har vi som entré idag, det var det även förr i tiden. Men när vi köpte huset var det ett pyttelitet kök, det tyckte vi var husets nackdel, alldeles för litet för en familj. Men vi kom på den fiffiga lösningen att flytta köket till ett annat större rum i huset. Det blev mycket bättre, vi fick ett större kök med dörrar ut till trädgården och en trevlig och ljus entré när familj och vänner kommer på besök..En rolig tapet från Boråstapeter pryder envägg


Från entrén finns en öppning in tiill vardagsrummet. Här funderar vi på att sätta in en dörr med spröjsade glas för ljusinsläpp.
Så här såg det ut när vi köpte huset, då var detta ett litet pytte kök. Inte så snyggt, eller hur? 
Tur att det går att förändra i ett hus och få det så som man vill ha det.


Må så gott,

Kram
Annette

8 kommentarer:

Johanna sa...

Vad kul att få se huset då och nu. Ni har verkligen gjort det vackrare än någonsin, ett riktigt drömhus är vad det är! Så bra att ni också kunde byta rum på köket, köket är ju viktigt att man är nöjd med:)

Hoppas att första julidagen har varit en bra dag!

Kram Johanna

svart vitt och rött sa...

Det svarta taket blev pricken över i:et för den estetiska looken på utsidan! Jättefint! Kul att få hänga med i hur ni har förändrat huset så att det passar er. Stora träd och granar som tar bort ljus går direkt bort här också :-) Ha det gott!

ida sa...

Fullkomligt älskar ert hus! Läser leva o bo nu o hittade hit via den. Ett drömhus. Själv bor jag i en liten etta på 31 kvm, är sjukskriven och arbetslös så inte råd med annat. Men drömmen är att äga ett hus som ert. Jättefint!!!!

Lisa-Maja sa...

Vilken skillnad! Så mycket vackrare nu!! Det är ett väldigt speciellt hus med det läckra tornet och den vackra och ovanliga formen på huset. Jag är superimponerad! och det är så roligt och inspirerande att se före/efterbilder. Nu är jag nyfiken på köket...
Så snällt att du låter oss ta del av vad ni har gjort.

hälsningar lisamaja

Anonym sa...

Vilka duktiga hantverkare ni måste ha haft, Annette! Bara plåttaket är ju ett konstverk ... Kram Ulla (Halmstad)

Jennica... sa...

Alltså! Ert hus är så himla himla fint! Det har jag ju sagt från allra första dagen jag "ramlade" in här. Ett riktigt drömhus!

Och vad fint reprotaget blev! Jag var ju såklart tvungen att springa iväg och köpa tidningen direkt. Förstår att du blev nöjd. Kul!

Kram på dig!

Lisa sa...

Ett fantastiskt hus ni har, blev verkligen bra när ni fixat till det så fint.
Kram Lisa

Junitjej sa...

Wow, vilket vackert hus ni har!! Förstår att ni har fått fixa en hel del.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...