5 juli 2013

Köket före och efter
Idag bjuder jag på några bilder från vårt kök som det ser ut idag och hur det såg ut när vi köpte huset. När vi planerade de olika rummen kom vi plötsligt på en dag att vi kunde flytta det lilla köket till andra delen av huset. Detta rum användes tidigare som extra rum eller sovrum och var mycket större än det lilla pytteköket. Dessutom låg detta rum i anslutning till trädgården och passade därför bättre som kök. Vi slog både upp dörrar till vardagsrummet för att få det luftigare och öppnade upp till trädgården för att få in mer ljus. När vi skulle ta upp hålet till dörrarna såg vi att det nog varit en öppning här även tidigare, så vi bara återställde huset till hur det var en gång i tiden. Vi tror nämligen att köket varit placerat här när huset byggdes. 

Hur renoverade vi? Vi rev ut plastmattan i rummet och i hallen som ersattes av ett parkettgolv. Vi placerade ganska många spotlights i taket för en bra och funktionell belysning i köket. En köksö ville vi ha, den använder vi flitigt både när vi är själva och när vi har gäster. 
I hallen byttes de tråkiga dörrarna ut och vi valde pärlspont på väggarna för att få in den tidsenliga  känslan i huset igen. När huset renoverades på 70/80-talet förstördes nämligen den charmiga gamla stilen i husets nedervåning, så det är den vi försöker återskapa igen. 

Idag är det den första dagen på min semester, 4 härliga veckors ledighet ska bli så skönt.
Den började bra med en härlig dag med familj och vänner på Zoo i Köpenhamn och sedan en utsökt lunch på Sticks and Sushi i Rungsted havn. Verkligen ett hett tips, så fantastiskt mysigt och gott.

Ha en härlig lördagskväll,
Kram AnnetteHär ser ni hur rummet såg ut innan vi förvandlade det till ett kök. Det var ett snilledrag tycker vi själva, för huset har blivit mycket bättre och mer funktionellt för en familj nu jämfört med när vi köpte det. 
2 kommentarer:

Livsnjutaren sa...

Ni har ett så otroligt vackert hem. Tack för att vi får titta in. Köket är så fint. För att inte tala om hallen! Där blev jag riktigt avundsjuk. Njut av sommarledigheten, här har jag precis börjat jobba igen efter ett fyra veckor långt "sommarlov". Stor kram

ANNETTE sa...

Tack snälla för värmande ord. Jag blir så glad av all positiv feedback jag får från er läsare. Tack för att du tittar in hos mig!
Hoppas din semester varit härlig.
Kram Annette

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...