23 juli 2013

Olika pool varianter


Infinitypool, lyxigt och vackert.


Det är ganska populärt att ha pool i sin trädgård nuförtiden och det finns en hel del varianter att välja mellan. Frågan är vilken som passar bäst, men det beror ju på behov, smak och tycke. Det hade varit kul med pool, det är ju en otroligt bra "leksak" för barnen och en fin detalj i trädgården. För vår del fungerar det inte tyvärr, vi har för liten tomt. Men vi brukar skoja om att det skulle kunna gå om vi gräver en pool runt huset som en vallgrav med bryggor över så att vi kan komma in och ut i huset. :). Men kanske inte är en så bra idé ändå.....även om det hade varit ganska unikt.

De vanligaste typerna av pool (markpool) är :
  • Glasfiberpool
  • Polystyrenblock med liner - Thermopool
  • Tryckimpregnerad träpool med liner
  • Stålpool med liner
  • Gjuten betongpool klädd med kakel
  • Murstenspool av lecablock med liner
Inte nog med att poolens konstruktion kan variera, så kan den dekoreras på olika sätt runt omkring. Trädäck runt poolen är vanligt, likaså stenplattor i olika varianter. Jag hade nog haft svårt att välja om vi skulle köpa pool, det finns så mycket snyggt. Om vi haft plats skulle jag bygga ett poolhus till, det är både snyggt och praktiskt. Det är i alla fall alltid kul att drömma och hitta lite inspiration till de som letar. 

Hoppas ni har det bra i sommarvädret.....

Kram
2 kommentarer:

svart vitt och rött sa...

Coolt med pool!! Synd att man inte ligger lite varmare breddgrader bara :-) Ha det riktigt gott!

House and Garden by Bia sa...

Herregud vilka pooler...man blir ju sjuk av avund...skulle gärna vilja ha en pool, men det passar nog bäst vid sydligare breddgrader ändå ;))
ha de gott i värmen!!
Kram bia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...