21 december 2016

Feng Shui - Kraftposition


Trygghet är ett av redskapen vi pratar om inom Feng Shui. Hur vi placerar oss i ett rum för att skapa              trygghet och känna oss harmoniska. Detta gäller både i privata hem och på kontor.                            Vi vill gärna ha koll om det kommer in någon i rummet, därför vill vi ha ansiktet riktat ut över rummet mot dörren. Vi vill eftersträva att sitta, ligga, stå och bygga våra hus i kraftposition. I bland kallas detta även för ”armchair position”. Då tänker vi oss en fåtölj med en hög rygg, stöd vid sidorna och en fotpall framför.


   Att sitta i kraftposition på arbetsplatsen skapar både trygghet och ger bättre prestation. En eventuell               stressnivå minskar och chansen till högre arbetsro och bättre välmående på jobbet ökar.


För att få bästa förutsättningarna för en god natts sömn är att placera sängen så du har uppsikt över dörren. Att sova med huvudet mot dörren kan indirekt skapa en känsla av oro och obehag. Placera helst inte heller sängen under eller bredvid ett fönster, för här kan uppstå ”rusande” energi mellan dörr och fönster.

På bilderna nedan sitter man inte i kraftposition. Visst känns det?
Bild: Ikea

Det finns oftast lösningar på olika alternativa kraftpositioner. 
Behöver ni råd och hjälp får ni gärna höra av er så kan jag hjälpa er!

 
Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...