12 december 2016

Feng Shui föreläsning - CHI
Här i denna vackra byggnad höll jag en föreläsning i Feng Shui för ett kvinnligt nätverk förra veckan. Jag pratade om grunderna i den kinesiska läran Feng Shui, hur vi kan tänka när vi inreder för att vi ska må så bra som möjligt. 

FENG SHUI betyder vind och vatten.
Två stora krafter i naturen. 


Vad är Feng Shui?
Läran om feng shui har rötter långt tillbaka i tiden, ca 3000-6000 år.
   Vi går alltså tillbaka till urgammal kunskap för att skapa bättre nutid och 
    framtid
 Feng Shui är en österländsk lära om hur människan påverkas av sin omgivning, (färg, form, material, energi och flöde). Syftet med Feng Shui är att skapa sköna och hälsosamma miljöer oavsett om vi befinner oss inomhus eller utomhus. 
Det är dessutom bevisat att människor som använder Feng Shui mår bättre och är lyckligare. 

Feng shui strävar efter harmoni och balans i både hem och trädgårdSjälva kärnan i feng shui är att leva i samklang med vår omgivning, det skapar hälsa och bättre livskvalitet. Att efterlikna naturen så mycket som möjligt i våra hem är målet. 


För att avgöra om ett rum har bra Feng Shui finns olika redskap att tillgå. Jag tänkte gå in på ett av dessa redskap här idag. CHI
Den universella livskraften.

Allt runt omkring oss är energi, som saker, personer, djur, färg, form mm..Allt detta har olika frekvenser och påverkar oss på olika sätt.  

Hela vår omgivning består av levande, vibrerande energi Chi

Chi är i ständig förändring 
Chi ska vara lugn och balanserad och följer alltid formen.
Chi ska röra sig som ett stilla flödande vatten. Tänk ett flödande vatten i en snirlande bäck med stenar längs sidorna. Så ska även chi röra sig i ett rum. Tänk att möblerna är stenarna.
Här ser vi ett rum med ett bra chiflöde. Formerna hjälper chi in i nästa rum och de ljusa färgerna och ljuset hjälper chi att flöda lättare. Mattan bromsar också upp lite så att inte chi rusar fram. I det ritade rummet ovan finns en dörr och med ett fönster rakt framför. Chi letar sig från dörren till fönstret. 


I detta ritade rum ligger fönstret till vänster om dörren, och då letar sig chi som bilden visar.
I chiflödet ska man helst undvika att placera möbler. Att ställa en säng mitt i chiflödet kan orsaka sömnproblem. Men om det inte finns andra sätt att möblera på, så finns det knep som gör att chi stoppas upp lite och därför inte blir ett problem. Exempelvis att gardiner hängs vid fönstren, och att något som exempelvis en kruka och en lampa ställs i fönsterkarmen. 
Det var lite om chi flöde.

Nästa gång tänkte jag ta upp ett annat redskap som vi använder i Feng Shui. 

Nu måste jag nog sova, imorgon är det tidig uppstigning och Lucia morgon vid teven.... myyysigt
Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...