14 februari 2016

Hallen - viktigaste rummet


 
 
Hoppas ni haft en bra helg och en mysig alla hjärtans dag.
Vi har mest varit hemma i helgen, eftersom lilltjejen varit krasslig. Så tyvärr blev det ingen tennismatch för henne imorse.
 
 
Idag tänkte jag ge några Feng Shui tips på den viktigaste delen av bostaden - entré och hall.
Det är viktigt både utanför och innanför dörren hur det ser ut. Det är viktigt att det känns välkomnande och att det är rent och snyggt. Det får gärna stå en lykta och några fina krukor med fräscha växter utanför dörren. 

Att stänga in huset bakom höga murar ger ingen bra Feng Shui. Fel signaler sänds ut till omgivningen. Se också till att inget blockerar entrén, det gäller även vägen fram till huset. En tydlig gång bör leda fram till huset, och får med fördel gärna vara lite svängd. Är gången alldeles rak, kan det bli för rusande chi mot dörren. Men det går att stoppa med krukor eller växter.

Entrén bör vara väl upplyst så att besökare lätt hittar fram.
För att chi inte ska rusa så fort, är det bra att ha någon form av väktare på vardera sidan av dörren, exempelvis träd eller växt i kruka. 
Innanför dörren i hallen är det också viktigt att det känns välkomnande och trivsamt.
Hallen speglar resten av huset och är det första intrycket. Precis som i sovrummet, tänk på att ha en balans av alla 5 elementen.

 


Ta bort skor och ytterkläder som inte används. Håll hallen fri från skräp, soppåsar och annat som blockerar chiflöder in i huset. Ha dold förvaring i form av korgar och lådor där vantar och mössor kan förvaras. Göm kläderna bakom garderobsdörrar eller ett vackert draperi. Då känns det genast mycket renare och upplevs inte så rörigt. Fräscha blommor är en bra chi höjare och ser även trevligt ut.
 
 

 
Om det kommer rusande chi från ytterdörren, kan det stoppas upp av en matta. 
Placera inte en spegel mitt emot ytterdörren. Chi studsar då tillbaka och det är obehagligt att mötas av sin spegelbild. 
 
 
 
 
 

 
Det var dagens Feng Shui tips - vad vi bör tänka på när vi inreder entré och hall.
Hur ser det ut hemma hos dig? Kan du kanske förbättra med enkla medel?
 
Lycka till och ha en fortsatt bra alla hjärtans dag!
 
 


 

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...