25 februari 2016

Aprilnyheter på Ikea
April är en fullspäckad nyhetsmånad på IKEA. Bland annat presenterar de den nya och superflexibla soffserien VALLENTUNA. Den består av moduler som gör det möjligt att skapa en personlig sofflösning, med plats till förvaring och extra sovplatser. I april kommer även nya sängar, mattor, barnmöbler och matrumsmöbler.
Tiderna förändras och det gäller även för våra vardagsrum. När boytan blir mindre kan vardagsrummet behöva erbjuda en extra säng eller två, och extra förvaring är ju alltid välkommet. För att möta hemmets nya behov har Ikea därför skapat den mest flexibla soffserie hittills.
Den heter VALLENTUNA.
Den baseras på moduler som kan kombineras till en soffa som även fungerar som
säng, för en person eller flera, och som även har förvaringsutrymme för sängkläder. Det finns ett stort utbud av klädslar till modulerna (alla är avtagbara och tvättbara) och du kan kombinera dem hur du vill. Armstöden och ryggstöden kan exempelvis kläs i andra klädslar än sitsarna.


Mattor och textilier I april presenterar IKEA även ett brett sortiment av mattor och textilier. Designer Paulin Machados matta TERNSLEV är tillverkad i det slitstarka naturmaterialet jute och med en form som gör den enkel att anpassa till alla typer av livsstilar, sittlösningar och familjekonstellationer. Det finns inget rätt eller fel – bara vrid, vänd och lek med mattan tills du hittar den perfekta platsen i ditt hem.

 
TERNSLEV
 
 
SATTRUPP
 
 
GORLOSE
 

FAKSE
 

April på IKEA bjuder på många nyheter till matplats och kök.
En av dem är NORRARYD stol formgiven av Nike Karlsson:
”Inspirationen till stolen NORRARYD fick jag från vårt skandinaviska designarv som präglas av enkelhet i material och uttryck. De organiska formerna ger stolen personlighet, men också ökad komfort. Ryggens mjuka rundning omfamnar dig och ger stöd, och den formade sitsen gör att du gärna sitter kvar länge runt matbordet. Förhoppningsvis gör stolen livet hemma lite skönare och trevligare.”

SANNING mugg


SANNING tallrik


STILLHET varmeljushallareSOVRUM
KOPARDAL säng är inspirerad av klassisk möbeltillverkning och byggd med en stabil konstruktion i traditionell stil. Sängen kommer i två storlekar, 160 och 180 centimeters bredd.
 
Dagbädden FYRESDAL fungerar som soffa under dagen och förvandlas snabbt till en dubbelsäng på kvällen när sängbottnen dras ut. Och undertill finns gott om plats för förvaringslådor till extra sängkläder.
NESTTUN säng har en unik huvudgavel som bidrar med en ny och modern look till sovrummet. Denna vita säng är en solitär som lätt kan kombineras med andra sovrumsmöbler.
 
Formgivare Sissi Edholm och Lisa Ullenius om DOFTKLINT påslakanset: ”Vi har alltid jobbat mycket med klippta former, men när vi skulle skapa mönstret till påslakanet och duschdraperiet DOFTKLINT ville vi utmana oss själva genom att addera målade former. Inspirationen hämtade vi både från medeltida konstnärer och modern graffiti. Resultatet blev ett spännande möte där den handmålade känslan finns kvar på de tryckta textilierna. En färgklick med gott självförtroende som förmedlar glädjen vi kände när vi skapade det.” Material: 100 procent bomull från mer hållbara odlingar. Trådtäthet: 144.


FLISAT är en ny familj barnmöbler, skapade för att växa med barn mellan 3 och 12 års ålder. Serien är tillverkad av furu, ett långlivat material som åldras med värdighet. FLISAT andas svensk designtradition men har också ett modernt uttryck tack vare accentfärger. Nya produktionsmetoder gör det dessutom möjligt att skapa hållbara barnmöbler som kan användas år efter år.
Ett exempel är skrivbordet som har justerbara ben i tre höjder. Och även dockhuset som kan förvandlas till en praktisk vägghylla när barnet inte längre vill leka med dockor. FLISAT bord och skrivbord kan dessutom kombineras med TROFAST förvaringslådor som gör det enklare att hålla ordning på småsaker som pennor och papper.

Det var dagens inspiration här idag. 
Nu ska jag duka fram kvällsmaten, för snart kommer sonen hem från sin taekwondo träning. Ha en fortsatt bra torsdagskväll! 

Kram Annette

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...