8 februari 2016

Att inreda sovrum
Säng säng säng sova sova sova, säng säng säng.
Kommer ni ihåg den? Med Galenskaparna när de var i ropet......

Sovrummet är ett rum vi oftast glömmer bort tyvärr, eller inreder vi det sist eftersom det prioriteras minst. Egentligen ska vi tänka precis tvärtom, för sovrummet är ett av de viktigaste rummen. 

Sovrummet ska symbolisera vila och kärlek och ska helst inte inredas i för starka färger, och bör ligga i en lugn och privat del av huset. Det känns bättre att ha sovrummet i en privat del när det kommer vänner och familj på besök.

Det är viktigt att tänka kraftposition när man inreder. Då menas att man ska ha trygghet och stöd i ryggen (helst mot en vägg) och fri sikt framåt, mot dörr och fönster. Då har man mer koll på vad som händer. Det är ingen skön känsla att sitta eller ligga med ryggen mot dörren och inte se vad som händer, blir obehagligt....

Både den övre och bilden nedan har dova och mörka färger, men i ett sovrum passar det bra och blir mysigt. Färger som är bra i ett sovrum är de som ligger nära vår natur, rogivande toner som blått, grått, grönt, men också jordnära färger, i brunt och beige. Undvik starka kulörer som gult, orange och rött eftersom att de är för intensiva och gör det svårare för oss att koppla av. Men detaljer i rött/cerise, gult eller rosa kan förstärka passionen.
Enligt Feng Shuin ska man egentligen inte ställa sängen framför ett fönster, men i vissa fall finns det kanske inte något annat alternativ. I detta fallet när sängen står under ett fönster, så fungerar det eftersom sängen har en hög sänggavel. Det skapar en stabil känsla och stoppar upp rusande chi från fönstret. 

Sänggaveln för också samman de båda sidorna till ett, vilket är bra. Rekommendationen är också att man ska försöka förstärka tvåsamheten i sovrummet, t ex två likadana nattduksbord, tavlor, lampor, ljusstakar, kuddar, krukor, vaser  mm. Lite grönska och fina blommor i sovrummet ger positiv energi. Man brukar säga att en orkidé är den bästa blomman enligt Feng Shui. Addera gärna ett doftljus du tycker om, men inte alltför stark doft bara.


Undvik gärna detta i sovrummet:
  • Gör dig av med elektroniska saker eftersom dessa skickar ut vågor som hindrar chi och skapar stress.
  • Saker under sängen. Man ska helst inte ha några prylar med dåliga energier som inkräktar på sömn och avkoppling.
  • Ha inte lampor ovanför huvudet med sladdar dragna under sängen, då dessa hela tiden (även om de är avstängda) sänder ut strålning.
  • Undvik speglar i sovrummet. En spegel kan skapa extra energier i rummet som gör det oroligt och svårt att koppla av.
  • Hyllor eller lampor ovanför sängen kan ge en tryckande känsla, och en rädsla för att det ska ramla över oss. Detta kan skapa huvudvärk och dålig sömn. 
  • Undvik vassa hörn och kanter på möbler, till exempel på sängborden. Det är bättre att välja runda som känns mjukare.  
  • Delad madrass är heller inget bra, det symboliserar ett delat förhållande, även en delad sänggavel. Då är det bara att sätta igång och göra det trivsamt och mysigt i ditt eller ert sovrum. Målet; en härlig plats för avkoppling, där du/ni kan samla kraft och energi. 

Lycka till!

1 kommentar:

Maria sa...

Alltså kunde inte sagt det bättre själv:)
Stort gilla från mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...