9 januari 2016

Värmekälla och prydnad
Fredag - veckans bästa dag! En hel helg framför oss!

De senaste dagarna har vi nästan haft köldgrader inomhus. Kanske inte riktigt så illa, men nästan. Men nu bor vi i ett gammalt stenhus från 1910, så får vi kanske räkna med det på vintern när det blir kallt. Övervåningen var värst för några dagar sedan, då fungerade inte elementen i våra sovrum. Men när F luftat dem, så kom de igång och blev snabbt varma. 

I vardagsrummet är det dock värre med elementen, de blir inte varma. Tur vi har en öppen spis (kasett), den värmer ju ändå lite i rummet. Vi är så glada för att vi byggde den innan vi flyttade in. En bra investering och härlig mysfaktor nu på vintern. 

Apropå öppna spisar, så finns det ju så många varianter, beroende på vilken stil man gillar och vad som passar i hemmet. Modernt, strikt, gammaldags, klassiskt, snirligt mm.   
En vacker inredningsdetalj som även fyller en funktion.

Inom Feng Shui tillhör öppen spis eld elementet. 
Det finns fem element; Eld, jord, metall, vatten och trä. 
För att få ett rum harmoniskt bör det vara balans mellan de 5 elementen, inte vara övervägande av något element. En bra balans av alla 5 element är bra Feng Shui.
  
Smart med denna typ av spis där elden kan skådas från två håll.


Visst är denna fin, passar perfekt i en mysig fjällstuga.


En riktig hederlig gammal öppen spis....fin


Att ha en öppen spis i köket är ju bara så mysigt. Det skulle jag gärna vilja ha


...eller varför inte i sovrummet. Tänk att få somna här... 


En annan fräck variant där elden syns från alla håll.

2 kommentarer:

Helenas enkla vardag sa...

Mycket snygga varianter. Vi har en braskamin som ger oss så mycket värme dessa kalla dagar. Men det är även en riktig mysfaktor.
Kram Helena

Hemma på Sjuan sa...

Jag älskar att sitta framför en brasa, varmt och vackert. Här hemma har vi en kamin som också värmer gott nu. Härliga inspirationsbilder. Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...