23 januari 2016

Färska vårrullar med sting





Igår kväll åt vi färska vårrullar, ett tips jag fick av en väninna. Jag och Fredrik åt liknande när vi var i Vietnam 2003, och tyckte då att de var magiskt goda. Vi blev glatt överraskade att de var lika goda i fredags. Dessutom är det ett trevligt sätt att äta på, eftersom man gör sina vårrullar själv vid bordet med de tillbehör man gillar.  
Jag köpte rispapper och andra tillbehör i Kinabutiken i stan.

Vi hade färska räkor, blandade grönsaker, färsk koriander, groddar mm till. 
Jag gjorde även en dippsås med sting i som vi doppade vårrullarna i. 

Dippsås:
1 Vitlöksklyfta
1 röd hackad chili
0.5 dl kokande vatten
4-5 msk socker
0,4 dl fisksås (eller lite mindre)
3/4 dl färsk limesaft (ca 2 lime)

Har du inte testat färska vårrullar, så gör det. Verkligen fräscht och gott!


Om en stund ska vi bege oss till vänner på middag.
Ha en fortsatt bra lördag!




Vi valde räkor denna gången. Nästa gånga ska vi testa kyckling i marinad. Gott att variera....


Rispappret är hårt. Doppa pappret i vatten och låt rinna av och lägg sedan på tallriken. Lägg i grönsaker och räkor, rulla ihop till en vårrulle. Doppa i den starka såsen eller i soja och njut! 


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...