13 augusti 2013

Fantastiskt boende i Ravenna


Ett av sovrummen med en platsbyggd garderob längs med väggen.När vår resa i Italien närmade sig slutet bodde vi näst sista natten i Ravenna.
Ravenna är en gammal stad i Italien, huvudort i provinsen Ravenna i regionen Emilia-Romagna. Antal invånare 134 631 (2001). Staden ligger en bit från kusten och förbinds med Adriatiska havet genom en kanal. Ravenna var en gång huvudstad först i Romerska riket och därefter i det ostrogotiskakungariket.
Det var roligt att se en annan stad, här fanns många gamla kyrkor och fina byggnader att titta på, skönt att smita in i när det var så varmt.

Här bodde vi på ett fantastiskt hotell, Santa Maria Foris, det var helt i min smak. När jag bokade rummet för vår familj, trodde jag att vi skulle få ett rum med dubbelsäng + 2 extrasängar. Men när vi kom dit var det betydligt större än så. Vi hade ett stort sovrum med dubbelsäng med skrivbord och soffa, därifrån ingång till ett stort badrum med ytterligare ett sovrum med dubbelsäng från andra sidan. Det fanns även ett litet rum med utgång till en mysig balkong. Helt fantastiskt och mycket trivsamt litet hotell. Personalen var också super trevliga, så det var jackpot enligt alla av oss. Ett hett tips om ni planerar att åka till Ravenna.Ett av sovrummen


Det andra sovrummet


Matsalen 


En vacker gammal dörr i receptionen


Vacker tavelvägg i entrén


Fin trappa med vackra trädetaljer på väggen


Schäslong och vackert skåp


Fina detaljer i badrummet

Utsikten från balkongen


I trädgården tog vi en kopp kaffe efter frukosten 

Ja, här hade vi ett par mysiga dagar. Sedan bar det vidare till Venedig och sedan hemresa....
Det är tur att det finns bilder, så att vi kan drömma oss tillbaka ibland.1 kommentar:

Jennie Bergius sa...

Så häftigt! Härligt att få bo så ett tag :)
<3 Jennie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...