13 maj 2013

Vita eller mörka golv
På övervåningen när vi målade alla väggar, tak och snickerier, så passade jag på att även måla golven vita. 
Jag är glad över att jag gjorde det, rummen känns idag större och allt passar så bra till vitt.

Snart ska vardagsrum och kök målas på nedervåningen, så det lär bli stökigt en tid här hemma. Jag var helt inne på att även ta tag i golven, slipa och sedan lasera i en riktigt mörk nyans, så som på bilderna jag visade från Daniella Wittes hem. Men när jag pratade med golvsliparen, insåg jag hur mycket arbete detta skulle innebära. Alla lister måste tas bort och våra nya elementskydd måste monteras ner. Därför lutar det just nu åt att jag nog ska ge mig på att måla golven vita även på nedervåningen. Ekparkettgolvet i vardagsrummet har gulnat och är flammigt och fult, så det gör ingenting att vi målar över det. Ett golv med fiskbensparkett hade jag varit lite mer tveksam till att måla.  

Vad tycker ni? Måla golven eller inte måla?

Nu i helgen åkte jag på en förkylning, så jag har känt mig ganska hängig idag. Jag har hosta och huvudvärk,  så jag får först se hur jag mår i veckan, om jag orkar ge mig på att måla golven själv.

Nu ska jag krypa ner i sängen och sova mig frisk och hoppas på att jag mår bättre imorgon.
3 kommentarer:

Anna Margareta sa...

Jag är så förtjust i vita golv. Kanske för att jag inte har dem själv:) Men snyggt är det!

Jennica... sa...

Vad fint det var med gardinerna på översta bilden! Att liksom ha dem på väggen istället för att hänga dem så de tar plats från fönstren. Jag har själv funderat på detta i mitt vardagsrum, då jag inte vill ta bort något ljus från fönstren men ändå vill mjuka upp med textil. Nu ser jag att det funkar - tack! :)

Och så fint du har det!!

Kram Jennica

Jennica... sa...

Sv: Vilken himla bra idé att ha så mycket tyg att man faktiskt kan dra för helt! Det ska jag tänka på!
Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...