5 november 2012

Kalaset

 
 
 
Gårdagens kalas blev lyckat, E fick precis de saker som han hade önskat, så han var glad och nöjd. Det bjöds på kycklinggryta (se recept längst ner på sidan), rostade potaisklyftor och en fräsch sallad.
Till efterrätt bjöds det såklart på gräddtårta med björnbär och hallon enligt E önskemål. 
 
Tack för en mysig födelsedagsmiddag!
 
Fortsatt trevlig måndagskväll!
 
K r a m
Annette
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kycklinggryta
 
Ingredienser, 4 port
    
500 g kycklingfilé
200 g skogschampinjoner
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 msk konc kycklingfond
(1 msk hackad timjan)

1 kg blandade rotfrukter
2 rödlökar
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Smör-&rapsolja
1 ½ dl frysta lingon
 
 
Sätt ugnen på 200 grader. Skala rotfrukter och lök, skär dem i bitar och lägg i en ugnssäker form. Salta, peppra och ringla över lite smör-&rapsolja. Rosta dem i mitten av ugnen ca 30 min. Dela champinjonerna. Skär kycklingfiléerna i bitar på längden. Salta, peppra och stek dem och svampen i smör-&rapsolja i en stekpanna. Tillsätt grädde, vatten, fond och ev. timjan. Låt koka på svag värme ca 5 min. Strö över lingon och servera med de rostade rotfrukterna.

3 kommentarer:

Livsnjutaren sa...

Vilken härlig födelsedagsmiddag! Så fint du hade dukat! Hade gärna varit en av gästerna:-) Ha en fin kväll. Kramis

ANNETTE sa...

Tack för det!
Jag tycker det är roligt att duka fint till olika middagar, och gärna efter årstid beroende på vad som finns att plocka in.
Detsamma till dig,
Kram

Anonym sa...

Det var mycket mumsigt kan intygas;) Kram sys

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...