22 mars 2015

Citron - och cremefraichetårta




Hoppas ni haft en härlig helg!

Egentligen skulle vi haft kalas för Emmie igår, men Elias blev sjuk innan helgen, så vi flyttade på kalaset till nästa helg. 

Tänkte dela med mig av en dessert som jag bjöd på i veckan. Vi hade tjejträff i torsdags, och det var min tur. Jag bjöd på kyckling med Basilikasås och klyftpotatis, en av mina favoriträtter. Till dessert gjorde jag frusen citron- och cremefraiche tårta med limemarinerade bär. En fräsch dessert som lätt slinker ner efter en middag. 

Receptet hittar du längre ner om du vill testa.

Ha en bra början på veckan,   











Recept på frusen citron- och cremefraichetårta
2 äggvitor
1 1/2 dl vispgrädde
2 äggulor
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron
2 dl creme fraiche
5-6 degistivekex


Vispa äggvitorna till hårt skum
vispa vispgrädden 
Riv citronen och pressa sedan ur saften. 
Blanda äggulor, socker, cironskal, citronsaft, vabiljsocker och creme fraiche. Blanda sedan ner den vispade grädden och äggvitan. 
Krossa degestivekexen, använd hälften och täck en form med löstagbar botten. Häll smeten över och strö resten av kexen överst. Sätt in i frysen.
Ta ut deserten ca 30 min innan servering.

   

1 kommentar:

Jennica... sa...

Mums! Det där lät gott! Den får jag testa någon gång! Kram Jennica

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...