14 september 2014

Matlagning och fika
Denna helgen har varit ganska lugn. Egentligen skulle vi varit iväg hela helgen med kompisar i deras stuga, men tyvärr fick de förhinder. Istället kommer vi att åka dit en helg i november istället, så då har vi det att se fram emot. Barnen har många av sina aktiviteter under helgen, så i lördags var det handboll och tennis för lilltjejen och idag Taekwondo för Elias och golf för Emmie. 

Igår hade vi två små kockar i köket minsann. Elias hade hemkunskap läxa, han skulle göra potatismos helt själv, vilket han klarade av galant. Super gott blev det. Emmie skalade och skar stavar av  morötter som vi hade som snacks med dipp. De gillar nog att hjälpa till i köket, kul!  

I eftermiddags hade vi min kollega och hennes dotter på fika. ett perfekt upplägg, vi fick snacka lite och tjejerna en lekstund tillsammans. En mysig eftermiddag som vi faktiskt kunde njuta av på vår veranda. Tänk att det fortfarande går att sitta ute, det gäller att ta vara på varje tillfälle som ges. Sedan gick fikastunden så småningom över till lite bloggande när gästerna gått hem. Fortfarande på verandan, med ett gott glas rött till, inte helt fel så här på söndagen, och valdagen. Apropå det, ni har väl röstat? Jag röstade redan i fredags eftersom vi inte visste om vi var hemma idag.  
Det blir mycket spännande ikväll, hoppas hoppas det går vägen....... 

Om ett tag kommer goda vänner på lite söndag middag, så nu ska jag nog duka lite tänkte jag. 

Ha en fortsatt bra söndag!
Detta är vad som blev kvar efter fikastunden. Äpplekaka med glass, chokladbollar, havreflarn och Ballerina kex. En del "köpe" kakor förvisso, men äpplekakan hade jag gjort .....

3 kommentarer:

Jennica... sa...

Det låter som om ni haft en riktigt mysig helg, även om det inte blev helt som ni planerat. Och visst är det kul när de vill hjälpa till i köket! :) Det gör min lilla tjej väldigt gärna.....lite mer tveksamt med den stora! :)
Kram Jennica

Inredning och Guldkanter sa...

Mysig helg med bra upplägg, gillar dina bilder särskilt den svartvita med moroten och din söta tjej. Vill be dig uppdatera din länklista med min nya blogg istället:) Kram Pernilla (fd lifessilverliningandi)

ANNETTE sa...

Tack, kul att du gillar mina bilder!
Jag ska försöka fixa din nya länk ikväll. Har inte gjort det innan för jag var inte säker på vad din sida hette tidigare. :)
Ha en bra dag!
Kram Annette

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...