26 september 2014

Goa vänner




I tisdags var det dags för vår lilla träff igen, med de goa vännerna i fyrklövern. Alltid lika kul att träffas och vi har verkligen jätte roligt. Vi kan prata om allt och gillar ungefär samma saker. I tisdags var vi hos Åsa och hon bjöd på en super god kycklingpaj med sallad till. Den ska jag laga någon gång framöver, både enkelt att laga och gott. Receptet hittar du längst ner i inlägget om du vill testa.

En kul och mysig kväll med många skratt, och som vanligt planerade vi en ny träff om ca 4 veckor. Senare i år har vi även planerat en Köpenhamn dag med shopping, fikapaus, bubbel, god mat och mustigt vin, Ska bli hur mysigt som helst.

Kram och trevlig fredag!





Lite flamsigt blev det när Åsas dotter försökte ta bilder på oss.... men till slut blev det bra. 





Super smarrig kycklingpaj  
(från Hemmets Hournal)

Det här behövs till 4-6 personer:
Fyllning:
1 grillad kyckling
1 pkt bacon
1/2-1 purjolök
2 dl creme fraiche
1 burk Creme Bonjour vitlöksost
3 dl vispgrädde
Pajdeg:
3,5 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
1 ägg till pensling
0,5 tsk salt

Gör så här
  1. Börja med pajdegen. Finfördela smöret i mjölet och tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga degen och låt den stå svalt 20-30 min. Vispa upp ägget och pensla skalet innan du förgräddar det. 3 värm ugnen till 200 grader, förgrädda pajskalet 10-15 min.
  3. Prova byta ut en del av vetemjölet mot något smakrikt mjöl, till exempel grahamsmjöl, dinkelmjöl eller skrädmjöl.
  4. Gör fyllningen: Skölj purjolöken och skär i små bitar, ta bort köttet från kycklingen och tärna köttet. Klipp baconet smått, med tex en sax. Stek baconbitarna i en teflonpanna tills de är lagom stekta, ej för hårt stekt. Ta bort baconbitarna, och tillsätt purjolöken. Använd baconfettet, när du bryner purjolöken lätt i stekpannan. Tillsätt baconbitarna, kycklingen, grädden, crème fraichen och vitlöksosten. Låt koka tills vitlöksosten smält.
  5. Stäng av spisplattan, lägg fyllningen i pajskalet, strö över gratängosten. Gratinera i nedre delen av ugnen tills konsistensen av fyllningen känns lagom och osten fått fin färg.


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...