4 oktober 2016

En kväll med hett tema - Chili
Jag har precis blivit medlem i ett kvinnligt nätverk här i stan. Vid de olika träffarna har 2 personer i gruppen ansvar för kvällens aktivitet. Igår var det dags och kvällens heta tema var Chili.
Vi åkte till lilla Asmundtorp som ligger ca 5 km öster om Landskrona. Där någonstans innanför en häck poppade det upp ett stort växthus med en chiliodling innanför. 

Hon som äger stället berättade lite om chili verksamheten. 
Odlingen är EU-ekologiskt certfierad, vilket innebär det att de använder sig av rovinsekter som äter upp bladlöss och andra skadeinsekter istället för kemiska bekämpningsmedel. De gödslar med grannens fina hästgödsel och deras odling är klimatvänlig då de följer årstiderna och endast odlar under sommarhalvåret.

Vi fick sedan gå runt och titta på de olika chilisorterna. Sedan fick vi sätta oss ner vid bord och provsmaka några sorter. Jag vågade dock inte prova de starkaste. 

Vi fikade och åt en god baguette efter provsmakningen. Vi hade även möjlighet att köpa chili och chilisåser innan vi åkte hem. 

En trevlig kväll med nya bekantskaper och spännande med nya erfarenheter och lärdomar.Dessa lila och svarta sorterna var otroligt fina. Jätte vackra att ha inne i en liten kruka som en fin dekorativ växt samtidigt som de går att äta. 

De längst till höger var milda och blev sedan starkare och starkare längre till vänster. Jag testade de gula och röda i mitten, sedan vågade jag inte längre. Dessa var tillräckligt starka.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...