28 augusti 2014

Karl Johan svamp macka och snabblagad lax med parmesan




Vi plockade ju en hel del Karl Johan svamp i lördags och såklart smakade vi dessa godingar senare på kvällen. 

Gör så här:
Stek små skivor svamp i olivolja och salt
Lägg sedan en liten hög svamp på en stekt brödbit. 

En mycket god förrätt som vi åt flera av såklart. Det var ju bara en munsbit.





Till varmrätt åt vi en urgod laxrätt som var hur enkel som helst att tillaga. 

Gör så här:
Lägg färsk eller frusen spenat i en ugnssäker form
Lägg sedan 4 laxfiléer ovanpå spenaten
salta och peppra
Strö mängder av riven parmesanost på laxen
Häll över matlagningsgrädde  (3-4 dl)

In i ugnen ca 15-20 min i 180-190 grader

Servera till pasta och/eller en god sallad.

Testa, det är en höjdare!





2 kommentarer:

Jennica... sa...

Mums vad gott!
Jag tittade mest in för att önska en härlig helg!
Kram Jennica

House and Garden by Bia sa...

Låter gott med parmesan på laxen !!....tack för receptet;)
ha en fin kväll!
Kram bia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...