20 augusti 2014

Från gult omlackerat 70-talskök till vitt modernt och öppet


Välkommen hem till familjen Irells nya kök! 


Lisa och Kalle bor tillsammans med deras dotter Wilma  i ett hus från 1976 norr om Helsingborg. Nyligen renoverade de husets nedervåning och har nu installerat ett modernt och ljust kök.  De köpte huset 2002 efter en spontan husvisning. Kalle trivdes nämligen inte att bo i lägenhet och hade kollat lite husvisningar i smyg och utan förvarning. De hade nog egentligen inte riktigt bestämt sig för att slå till så tidigt, men så blev det ändå. Det var faktiskt bara andra huset de tittade på! Båda husen låg på samma gata - grannhusen. - Så det var nog "meningen" att vi skulle hamna här, säger Lisa.  
Varför det blev just här berodde nog på att några kompis-familjer hade köpt hus i samma område och hade positiv inverkan på vårt val, säger Lisa. Det ligger nära stan och på rätt sida med tanke på avstånd till  familj och vänner, med bra pendlingsmöjligheter och i ett lugnt område. Planlösningen i huset var något vi också föll för - öppet, ljust och praktiskt på många sätt. 

    Huset har renoverats i olika omgångar. Nu var det dags för "den stora och sista omgången" på nedervåningen.  Det omlackerade 70-talsköket och alla golv åkte ut. Väggar togs bort och öppnades upp och element ersattes med golvvärme. 

  Lisa och Kalle valde ett vitt och högblankt HTH kök med svart trumlad granit skiva + glasskiva mellan över och underskåp. Enhetligt matt vitlaserat ekparkettgolv lades på hela nedervåningen med golvvärme under, vitputsade väggar och ny belysning på hela nedervåningen. Projektet började egentligen med byte av alla fönster och dörrar i höstas 2013. Sedan drog vi igång det stora projektet på nedervåningen i april i år.     
Vi har faktiskt varit väldigt överens redan från början om hur vi ville ha det. Ett vitt kök var utgångspunkten redan för flera år sedan då vi började planlägga projektet. God inverkan fick vi från min syster som valde ett matt, vitt HTH kök med likadan skiva. Vi föll för detta direkt och beslutet var taget redan förra våren. Planeringen med ny halvö och stora ytor var givet och det blev precis som vi önskade. En enkel, fräsch, modern och tidlös stil har varit något vi önskat och tycker absolut att vi har fått detta nu. 
Vi är så nöjda!


    Att det skulle bli golvvärme var något nytt som vi planerade senare, men att vi skulle ha ett och samma trägolv på nedervåningen var vi övertygade om. Det var ganska svårt att hitta ett som vi båda var nöjda med, då vi inte ville ha ett vanligt och enkelt parkettgolv. Vi ville ha något som var ljusare och som inte blir gult med tiden. Valet föll på Kärsh enstaviga parkettgolv med en något vit laserad ton - som också gör att rummen blir ljusare. Vi har haft många prover hemma och värderat efter både färg, form och pris. 

  Vi tycker ju det har varit riktigt kul att få forma huset så som vi vill. 

  


   Vi trivs med att fixa och pyssla hemma och i trädgården och visst är det roligare att få det precis som man vill..Vi trivs helt enkelt hemma, med bakning, matlagning, rota i trädgården och få vara hemma med familj och vänner. Utöver detta är det ju också kul med löpning, golf, skidor, resor, fika med vänner och få kvalitetstid med nära och kära. 

Nu har vi ett kök där alla våra behov uppfylls och vi kan umgås och bara vara. Vi är sååå nöjda.

Tack familjen Lisa, Kalle och Wilma för att jag fick komma hem till er och göra detta hemma hos reportage. Lycka till i ert nya kök!


Matsalen efter....


...och så här såg det ut innan renoveringen.


Ett valv mellan matsal och vardagsrum togs bort och det blev ett jätte härligt stort rum.

Så här blev det..... 


Sneak peak in till köket som det såg ut innan...


Så här såg köket ut med gul lackerade skåp. Ganska typiskt på den tiden var en bänk mitt i som avdelade köket med överskåp. Det blev så mycket rymligare när detta togs bort.
Denna väggen har tagits bort och en köksö mot matsalen står här idag.


Det bjöds på smarrig fika hemma hos Lisa och dottern Wilma......
Tack för att jag fick komma och fotografera ert hem!3 kommentarer:

Jennica... sa...

Wow, vilket fint kök! Så ljust och fräscht! Och jättetrevligt reportage, sådana får du göra fler! :)
Kram!

Anonym sa...

Åh så fint kök, och vilken otrolig skillnad före och efter. Kul att se!
Ha en härlig lördag,
/Josefin

ANNETTE sa...

Ja visst blev köket fint! Tack för komplimangen. Ja, detta var kul, ska absolut försöka göra mer sådant.
Ha en bra helg, vi hörs om lunch!
Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...