28 juli 2012

Godsaker i trädgården

Vi planterade ett par olika tomatplantor tidigare i våras, gula och svarta cocktailtomater. Nu börjar vi ana några små gröna frukter, spännande. Hoppas de är goda, så att vi kan plocka och avnjuta senare i sommar. Det är en viss känsla att plocka eget i trädgården.
Tomat är en potatisväxt som bär ätlig frukt (ofta kategoriserad som grönsak), som härstammar från Peru, Sydamerika och som nyttjades av Inkafolket. Själva ordet tomat kommer från nahuatls tómatl, och det finns belägg för att tomat har odlats i Mexiko sedan år 700 f.kr. Till Norden kom tomaten på 1600-talet men det var först mot slutet av 1700-talet som den blev allmänt känd.


Jag funderar på att köpa några lavendel plantor till trädgården idag. Det är så fint och skulle passa bra vid trädgårdsboden. Min syster har en del lavendel i sin trädgård och en vit fin blomma jag inte kan namnet på. Någon kanske vet vad den heter?  
Inatt har det regnat och åskat och nu börjar solen ta sig igenom molnen, det kan nog bli en varm och skön dag trots allt.

Trevlig lördag alla ni!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...