18 mars 2016

Urgod marinad till kyckling eller kött



 
Då var det fredag igen, veckans bästa dag enligt mig.
 
 
Tidigare i veckan gjorde jag en super god rätt. Jag gjorde marinerad entrecote i strimlor till egengjorda vårrullar.
Sååå smarrigt det var och jösses som alla åt! Köttet bara smälte i munnen. 
Den måste ni bara testa!
 
Marinad:
2-3 hackade vitlöksklyftor 
4-5 msk oystersås
2 msk soja
1 msk socker
2 mak fisksås

Skär entrecote-köttet i strimlor, låt ligga i marinaden 1-2 timmar. 
Stek sedan snabbt och ha som tillbehör till vietnamesiska vårrullar.
Går även att ha fint skivad kyckling i marinaden. 

Rispapper
Grönsaker skurna fint i strimlor tex 
Sallad
Gurka
Morötter
Purjolök el vårlök
Groddar 

Doppa sedan vårrullarna i Hoisinsås och soja. Mums säger vi...
 
Önskar er en bra helg



Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...