25 april 2015

Positivt tänkande


Jag fick en liten tankeställare igår. Det handlar om hur vissa är bättre på att ha en positiv inställning och välja att se saker från den ljusa sidan. Det är inte alltid så lätt, men tänk så underbart med människor som är sådana! 

Jag måste därför få berätta om en kollega som har en son som är precis så som man önskar att man själv var. Hon berättade om hur hennes son längtade efter sin stundande födelsedag, han laddade och var sååååå spänd. Han hade verkligen bestämt sig för att hans dag skulle minsann bli toppen bra. Vilket den också blev, men mycket tack vare hans positiva inställning. Hans mamma hade nämligen misslyckats lite med hans favorit tårta och pappan hade lagat en lite för torr potatisgratäng. Men sonen sa bara; - mamma, din tårta är helt perfekt, för det är ju faktiskt min födelsedag! 
- Pappa, potatisgratängen är inte alls torr, den är helt perfekt, för idag är det min dag! Tänk så härlig inställning, att bara se att från den ljusa sidan och helt enkelt sortera bort det som inte är bra. Bara för att man bestämt själv redan från början hur man vill att dagen ska bli. 
Vi borde bli bättre på att vara mer som honom, eller hur?
Barn brukar ju oftast leva mer så än vi vuxna.... 

Önskar er alla en härlig och glad lördag!

Kram 

2 kommentarer:

Maria sa...

Så klok liten son!!! Mer positivt tänkande! Kram

Finaste mattan sa...

Gullig son. : )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...