17 februari 2015

Ikea lanserar nyheter av bambu, sjögräs och bananblad


 


Ikea´s designer har använt sig av material som vattenhyacint, rotting och bananblad i deras nya möbelkollektion. De har samarbetat med lokala producenter i Indonesien och Vietnam och tagit fram en kollektion som består av möbler och inredningsprodukter av naturliga material.
Den nya kollektionen heter Nipprig.

 
Ikea presenterar nyheter för våren. Nipprig som kollektionen heter består av olika material som vattenhyacint, rotting, bambu, sjögräs och bananblad.
Ett samarbete mellan Ikea och lokala producenter i Indonesien och Vietnam har resulterat i denna annorlunda kollektion. En kombination av traditionellt hantverk med skandinavisk design i tidsenlig och trendig design. Många gillar miljövänliga material idag och naturstilen är ganska "inne", så det passar ju i tiden. 
 
En viktig sak att nämna är att vattenhyacint som är en bladväxt, utgör ett stort problem i Sydostasien. Vattenhyacinten kan växa över stora ytor, och kan täcka och kväva vattendrag. Detta har omvänts till något bra, lokalbefolkningen har omvandlat det här hotet till en resurs genom att använda vattenhyacint som material till väskor, korgar och mattor.En smart och bra tanke, eller hur?
 
Formgivaren till Ikea´s kollektion heter Nike Karlsson.
Nipprig är en tillfällig kollektion som finns på Ikea från och med den 27 mars.

 

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...