Ikväll gjorde jag denna goda laxrätt med asiatisk touch.
Till och med dottern tyckte den var super god, vilket är ett riktigt bra betyg.
Recept
600 g laxfilé
ev. sesamfrön
salt
1/2 kruka koriander
2 msk rapsolja
2 msk teriyakisås
2 msk oystersås
1 msk japansk soja
saft från 1 lime
1 msk skalad och riven ingefära
Ris och sallad
Gör så här
Blanda olja, teriyakisås, oystersås, soja, lime och ingefära i en skål.
Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form och pensla laxen med en del av såsen.
Salta lite över laxen.
Sätt in formen i ugnen 200 grader i 15-20 min.
Koka ris och stek sedan i lite smör. Blanda även i lite soja i riset.
Servera stekt ris med den ugnsstekta laxen och ringla över lite av såsen som blandades innan.
Servera gärna med valfri sallad.
Hoppas ni gillar det!
Kram
Annette
Till och med dottern tyckte den var super god, vilket är ett riktigt bra betyg.
Recept
600 g laxfilé
ev. sesamfrön
salt
1/2 kruka koriander
2 msk rapsolja
2 msk teriyakisås
2 msk oystersås
1 msk japansk soja
saft från 1 lime
1 msk skalad och riven ingefära
Ris och sallad
Gör så här
Blanda olja, teriyakisås, oystersås, soja, lime och ingefära i en skål.
Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form och pensla laxen med en del av såsen.
Salta lite över laxen.
Sätt in formen i ugnen 200 grader i 15-20 min.
Koka ris och stek sedan i lite smör. Blanda även i lite soja i riset.
Servera stekt ris med den ugnsstekta laxen och ringla över lite av såsen som blandades innan.
Servera gärna med valfri sallad.
Hoppas ni gillar det!
Kram
Annette
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar