8 oktober 2014

Kyckling med purjolök och ingefära



 

Igår lagade jag en god kycklingrätt, en liknande variant som vi åt i Spanien i somras. Riktigt god och den gick även hem hos barnen, och det är ju positivt. Så den lär vi ha igen. Prova gärna....  

Detta behövs
4 portioner jasminris
4 kycklingfileer
smör
salt o peppar
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
2 dl japansk soja
1 dl vatten
3 msk honung
Färsk ingefära


Gör så här,
Bryn kycklingen i matfettet och krydda med salt o peppar.
Lägg dem i en ugnssäker form, sätt formen mitt i ugnen i 175 grader i 20-30 min.
Skölj och strimla purjolöken, Skala och finhacka vitlöken. Fräs löken ett par minuter i oljan. Tlilsätt soja och vatten och låt koka i ett par minuter. Tillsätt honungen och låt koka upp  Riv färsk ingefära över lökblandningen och lägg sedan över kycklingen. Servera med jasminris och en god sallad.

Hoppas ni gillar det!








1 kommentar:

Jennica... sa...

Men mums vad gott!! Detta ska jag absolut testa! Tack för tipset, det blir lördagsmiddagen här hemma! :)
Kram Jennica

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...