Igår kväll hade vi goa vänner på middag med många skratt. Alltid lika mysigt att träffas. Sent igår eftermiddag var vädret fortfarande fint så vi kunde sitta ute i trädgården och dricka välkomstdrinken. Men lite senare när nästa familj dök upp kom lite regn, vi flyttade då upp till verandan och fortsatte där.
Till drinken serverade vi ugnsbakad brietårta. På tårtan hade jag lagt en blandning av cocktail tomater och hackad basilika, som jag sedan satte in i ugnen i 200 gr i ca 10 minuter. Som tillbehör hade vi goda knäckebröd och kex.
Efter varmrökt lax med tillbehör bjöds det på kladdig chokladkaka med lime cremefraiche till kaffet. Det passade riktigt bra med den fräscha syrliga cremefraiche blandningen till den söta kakan. Testa gärna det istället för den vanliga vispgrädden. :)
Nu ska jag pyssla lite inför kommande vecka. Nu börjar allvaret igen. Efter 4 härliga semetser veckor ska vi tillbaka till vardagen igen. E ska ska få träffa sina klasskompisar och E börjar på en ny skola med nya kompisar. Spännande! Som tur är har hon storebror och kusin på skolan som hon känner.
Hoppas ni får en bra söndag!
Recept på kladdig chokladkaka
3 ägg
3 dl socker
150-200g mörk choklad / god blockchoklad
150g smör
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
Vispa ägg och socker till en porös smet
Smält chokladen i vattenbad
Smält smöret
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Blanda även ner den smälta chokladen och smöret.
Smöra och mjöla en form med avtagbar botten. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i
175 grader i 27-30 minuter.
Lime cremefraiche
En burk cremefraiche
rivet skal från en lime
ca 1 tsk vaniljsocker
ca 1 msk florsocker
Blanda allt till en jämn kräm
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar