1 oktober 2013

Smarrig tisdagsmiddag




Idag efter att jag plockat upp dottern i skolan åkte vi till dagis och hämtade lill kusinen. Därefter bar det av hem till oss eftersom syrran var iväg på ett möte och skulle bli sen. Alla 4 barnen var alltså hemma och lekte innan kvällsmaten. Ikväll serverades det en jättegod Kålpudding, receptet var från Tareq Taylors kokbok "klassiker". Det var en riktig höjdare, det var också länge sen vi åt Kålpudding, så då blir det extra smarrigt. Till och med alla barnen åt med god aptit. Kul!

Se receptet längre ner om du känner för att testa. Men ännu bättre, köp kokboken, där finns massor av godsaker, som stekt inlagd sill, coq au vin, Sjömansbiff, Wallenbergare, dammsugare mm. 

Sitter i vardagsrummet och skriver med en kopp värmande te och massor med tända ljus, nu är det höst! 
mysigt...

Vi ses, god natt på er!





Kålpudding
1 dl skorpmjöl
1 dl mjölk
1 ägg
2 gula lökar
600 g fläskfärs
2-3 tsk salt
peppar

Snabbkål
500 g vitkål
1 msk smör
2 msk sirap
1/2 tsk salt
Strimla eller skär ner kålen i 2-3 cm stora bitar. Bryn kålen i smöret och tillsätt sirap och salt på slutet. 

Blanda skorpmjöl, mjölk och ägg i en skål och låt stå och dra i ca 5 minuter. Tillsätt finhackad lök, färs, salt och peppar. Blanda så att smeten blir jämn och fin, men överarbeta den inte. Platta ut färsen i en ugnssäker form. 
Slå den stekta kålen över färsen innan du bakar kålpuddingen i ugnen. 
 Tillaga i 160 grader i 30-35 minuter. Kålpuddingen är färdig när köttsaften är genomskinlig. 

Servera med lingon och ev. kokt potatis


2 kommentarer:

Jennica... sa...

Te och tända ljus - det är höst det! :)

Och om du menar fredag 11:e för lunch så funkar det fint!
Väla? 11.45?

Kram!

Livsnjutaren sa...

Mmmm... Kålpudding! DET var länge sedan. DET måste det bli alldeles snart. Tareq är en favorit. Hörde på hans sommarprogram på podcastradio och jag satt som klistrad vid iPaden. Kramar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...