Gårdagens kalas blev lyckat, E fick precis de saker som han hade önskat, så han var glad och nöjd. Det bjöds på kycklinggryta (se recept längst ner på sidan), rostade potaisklyftor och en fräsch sallad.
Till efterrätt bjöds det såklart på gräddtårta med björnbär och hallon enligt E önskemål.
Tack för en mysig födelsedagsmiddag!
Fortsatt trevlig måndagskväll!
K r a m
Annette
Kycklinggryta
Ingredienser, 4 port
500 g kycklingfilé
200 g skogschampinjoner
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl matlagningsgrädde
200 g skogschampinjoner
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 msk konc kycklingfond
(1 msk hackad timjan)
1 kg blandade rotfrukter
2 rödlökar
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Smör-&rapsolja
1 ½ dl frysta lingon
1 msk konc kycklingfond
(1 msk hackad timjan)
1 kg blandade rotfrukter
2 rödlökar
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Smör-&rapsolja
1 ½ dl frysta lingon
Sätt ugnen på 200 grader. Skala rotfrukter och lök, skär dem i bitar och lägg i en ugnssäker form. Salta, peppra och ringla över lite smör-&rapsolja. Rosta dem i mitten av ugnen ca 30 min. Dela champinjonerna. Skär kycklingfiléerna i bitar på längden. Salta, peppra och stek dem och svampen i smör-&rapsolja i en stekpanna. Tillsätt grädde, vatten, fond och ev. timjan. Låt koka på svag värme ca 5 min. Strö över lingon och servera med de rostade rotfrukterna.
3 kommentarer:
Vilken härlig födelsedagsmiddag! Så fint du hade dukat! Hade gärna varit en av gästerna:-) Ha en fin kväll. Kramis
Tack för det!
Jag tycker det är roligt att duka fint till olika middagar, och gärna efter årstid beroende på vad som finns att plocka in.
Detsamma till dig,
Kram
Det var mycket mumsigt kan intygas;) Kram sys
Skicka en kommentar