31 maj 2015

Sommarlängtan




Alltså, var är sommarvärmen? 
Maj är snart slut och Juni månad startar imorgon och det är faktiskt ganska kallt. Vanligtvis vid denna tiden har vi i alla fall suttit ute och ätit kvällsmat någon eller några gånger.... Men de säger att värmen kommer på onsdag, hoppas hoppas på det!! 
Tills dess längtar jag och kollar in fina sommarkläder på nätet. Så mycket fint det finns, och så många olika härliga stilar. Färgglatt, vitt, långt, kort, romantiskt, hippie, klassiskt, ja det mesta funkar.... 

















25 maj 2015

Inspiration kök




Nästa gång vi ska renovera köket, vill jag helst ha ett lantkök. Det finns dock många fina lantkök och skulle nog ha svårt att välja. Som detta vita kök med svart/vitt golv, sååå fint.

Eller varför inte i en varm grå ton, det är också otroligt snyggt och sobert. 




Eller detta ursnygga svarta alternativ från Kvänum. Visst är det snyggt?
Vi får nog vänta lite med kök, vi renoverade dagens kök för 10 år sedan, men om 2-3 år får vi nog ta tag i det. Men innan dess är det är lite kul att drömma och fundera.

Nu är klockan mycket och dags att släcka lampan. 

Hej hej,







20 maj 2015

En kväll på golfbanan


Idag efter jobbet åkte jag med barnen till favoritplatsen, Vasatorps golfklubb. Emmie hade golflektion ute på banan idag. Under tiden passade jag och Elias på att träna lite på driving rangen och även lite bunkerslag och puttning. Vädret var riktigt behagligt, tänk om värmen och våren äntligen är på gång. Det är så kul att barnen gillar att åka ut till golfbanan och spela eller träna tillsammans. 

Det passade även extra bra för mig att träna lite idag, med tanke på att jag ska spela 18 hål imorgon på en leverantörsträff. Det blir spännande, jag som inte har spelat en hel golfrunda i år än. Ja ja, det får gå som det vill, men jag måste säga att mina slag kändes rätt bra idag, jag är taggad! 

Tjingeling,



Restaurangdelen på Vasatoro är smakfullt inredd. Ett trevligt ställe att hänga på, äta en bit mat eller bara dricka en kopp kaffe. 


 



19 maj 2015

Att ta vara på livet



Vi hade som sagt en mysig torsdag och fredag. Men tyvärr blev det inget kalas, utan lördagen spenderades på akuten....

Först var jag med Elias onda fot som han skadat på en studsmatta, men troligtvis var det bara en vrickning. 

Men senare strax efter 17, när vi förberedde kalaset för kvällen, hördes en rejäl duns på ovanvåningen. Jag rusade upp och Emmie låg raklång på badrumsgolvet och var helt borta. Hon hade troligtvis svimmat. Hon var först inte kontaktbar, men sedan blev hon ledsen och hade såklart ont i bakhuvudet efter smällen.
Jag ringde 1177 och de tyckte att jag skulle åka in. De tog massor med olika tester på barnakuten och efter 4 timmar kräktes hon, så ev. hade hon fått en hjärnskakning lilla livet.

När läkaren sa vid 12 på natten, att de för säkerhets skull ville ta en magnetröntgen och kolla huvudet, blev jag så klart ännu mer orolig. 

Som tur var visade bilderna inte något konstigt. Men fortfarande vet vi inte vad som orsakade anfallet, och vi vet inte om det kan hända igen. Läskigt minst sagt och oroande. 

Tänk så fort livet kan få en annan dimension. Så många tankar man hinner få när man sitter där och ser sitt barn gå igenom alla dessa tester. 
Då är inget annat så viktigt, mer än att man vill höra att allt ser bra ut. 

Så krama era barn och era nära o kära extra mycket och jag ska verkligen försöka bli bättre på att leva mer här och nu.... 



 

 

17 maj 2015

Födelsedag och en kupp





En lång ledighet med blandade händelser är sammanfattningen av denna helg...

Min födelsedag i torsdags bjöd på soligt och fint väder. Morgonen startade med skönsång, kaffe och presenter på sängen. Sedan åkte vi till Höganäs hamnkrog och åt en smarrig lunch. Ett mysigt nyöppnat ställe på bästa läge. Kan verkligen rekommenderas. 

På kvällen förvarnade vi barnen om att vi skulle åka till Halmstad tidigt fredag morgon eftersom F behövde jobba lite där. Sedan skulle vi hitta på något kul lovade vi. Vi kom iväg som planerat kl 8.30 på fredag morgon. När vi sedan kom till Statoil i Snapparp, stannade vi för en bensträckare. Men så konstigt, bara några minuter senare glider det upp en bil bredvid som vi kände igen. Våra kompisar skulle tydligen oxå stanna för en kaffe. Våra barn var som frågetecken. Vi avslöjade ganska snart vår kupp, vi skulle nämligen åka till Liseberg!!! Snacka om att barnen blev glada! Så det blev en solig och härlig dag i nöjets tecken i Göteborg.
Jätte kul och lyckat tyckte alla!






Resten av helgens händelser tänkte jag berätta om imorgon, för nu är jag ganska trött och behöver sova... 

Vi hörs då, 
Kram 

15 maj 2015

Ute inspiration från Ikea

 
 
 
Visst är Ikea fiffiga och har många roliga idéer? Som dessa härliga inspirationsbilder. Tänk så häftigt att duka  långbord i skogen med massor med lyktor, ljus och tyg. Nu har ju Ikea fina rislampor i sortimentet som tänds när det börjar skymma. Super fint!

Idag skiner solen från en klarblå himmel och vi är på väg till hemligt utflyktsmål. 
Kul!

Ha en skön fredag!
Kram

 

 



12 maj 2015

Moodboard på vår terass

 
 
 
 
Tjingeling i stugan,
Jag förstår inte vart tiden tar vägen.... Gör ni?  Det går  minsann i ett.
Efter långhelgen i Spanien har det varit full rulle här hemma. Fredrik har mer än högsäsong just nu och barnen har aktiviteter i stort sett varje dag , så sysslolös är man inte.... men samtidigt är det ju kul.
 
Idag tänkte jag bjuda på en moodboard som jag gjort på vår terass i Spanien. Som ni kanske redan vet så gillar jag att göra moodboards på olika projekt jag har på gång. Det blir både lättare att se hur det kan bli, och det finns möjlihet att justera om det inte känns helt rätt.
 
När jag o min väninna var där åkte vi först till en del spanska möbelaffärer, men det som fanns var både fult och väldigt dyrt, ingen bra kombination precis. Så det fick bli en sväng till Ikea i Murcia och här shoppade jag i stort sett allt. Lika bra att handla när jag nu hade tid och barnen inte var med. Det blev både matbord med 6 stolar, en loungegrupp och 2 fåtöljer. Allt i svart, det var det jag tyckte var snyggast, mest praktiskt och som passar bäst på vår terass. Dessutom var prislappen en helt annan jämfört med de spanska möbelaffärerna.
 
Jag valde även svarta dynor till möblerna, eftersom det blåser in röd sand på terassen och då kan förstöra ljusa dynor. Jag tänkte helt enkelt praktiskt denna gången. För att ljusa upp de mörka möblerna, tänkte jag piffa med ljusa och mönstrade plädar och kuddar. Som en extra piffning och för att få in lite färg tänkte jag även ha kuddar, lyktor, lampor mm i ljus turkost. Passar bra där tycker jag och känns liksom sommarfräscht.
 
Så nästa gång vi kommer ner står det kartonger med möbler i hela lägenheten som ska sättas ihop. Men, det ska bli så kul och spännande att få sätta igång och få se resultatet!! 
Jag får visa före och efterbilder sen.
 
Denna veckan är också kort, bara en dag kvar att jobba. Sedan en lång härlig helg att se fram emot. Hoppas vädret blir någorlunda.
 
Ha det så bra,
K r a m 
 
 
 
Tänk så mysigt att bygga en pergola i ena delen av terassen istället för en markis. 
Både som skydd för solen men även ett perfekt ställe för små söta lyktor och annat fint som går att hänga.... 
  

4 maj 2015

Långweekend i Spanien




Hola!

Söndag och hemkommen från en underbar lång weekend i Spanien med en väninna. 
Tänk så mycket man kan hinna med på 4 dagar! Vi har verkligen nyttjat alla dygnets timmar! 
Vi har kollat möbler, varit på stranden, badat, promenerat, shoppat, ätit på olika restauranger, skrattat, druckit Cava och slappat. En helt perfekt helg på många olika sätt som jag är övertygad om att vi lever länge på. 
En bra vitamin- och energi kick!


Hoppas ni också haft en härlig helg!


Kram
Annette 















    
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...