31 juli 2012

Vår mysiga dag i Varberg

Igår åkte jag och barnen till Varberg och besökte min väninna med familj som bor där. Jag brukar säga att det har inte varit någon sommar om jag inte varit i Varberg. Det beror nog på att vi varit där så många somrar under min uppväxt så det känns lite som hemma. Jag hade gärna haft ett sommarhus där, det är en fantastisk sommarstad.

När vi väl kom fram till L var vädret sådär och det regnade. Vi fick en god lunch, lax med potatis och hemmagjord citronsås, sedan till efterrätt en underbar vinbärspaj med kolasås. Lagom efter lunch sprack det upp och solen tittade fram. Vi gick ner på stan, åt en glass i hamnen, tittade på glasblåsning och strosade vid fästningen.

Vi gick sedan hemåt och barnen hoppade på studsmattan och sedan fick vi kvällsmat innan vi begav oss hemåt. En super mysig dag med andra ord. 

Tack snälla familjen S för gästfriheten! Hoppas ni snart kommer på besök till oss. 

30 juli 2012

Trivsam arbetsplats



Bilder ovan DAY

Bild TineK
Vi har en arbetsplats i källaren som jag skulle vilja fixa till och få lite mysigare. Jag ska bara ladda lite mer och känna att inspirationen infinner sig. Det får nog bli ett projekt att arbeta med i höst. Men jag har många idéer och vet ungefär hur jag vill ha det. Problemet är bara att det finns många stilar som är fina, men det är väl bara att bestämma sig för en.

Det är min sista semestervecka, så det gäller att njuta extra mycket de sista lediga dagarna.
Trevlig start på veckan alla läsare!

29 juli 2012

Kom och köp!




Idag har ett par uppfinningsrika killar haft kiosk utanför vårt hus, och tyckte det var riktigt kul! De sålde vatten med lime, läsk och saft. Lekstugan känns inte så intressant längre! Men som tur är så tycker dottern fortfarande det är kul att leka i den.

Vi pysslar lite i trädgården och tar det allmänt lugnt idag, så skönt.

Trevlig söndag!

28 juli 2012

Lavendel

Så ja, nu har jag och dottern köpt några lavendel plantor som strax ska ner i jorden. Så gott de luktar och så fint det kommer att bli.

Godsaker i trädgården

Vi planterade ett par olika tomatplantor tidigare i våras, gula och svarta cocktailtomater. Nu börjar vi ana några små gröna frukter, spännande. Hoppas de är goda, så att vi kan plocka och avnjuta senare i sommar. Det är en viss känsla att plocka eget i trädgården.
Tomat är en potatisväxt som bär ätlig frukt (ofta kategoriserad som grönsak), som härstammar från Peru, Sydamerika och som nyttjades av Inkafolket. Själva ordet tomat kommer från nahuatls tómatl, och det finns belägg för att tomat har odlats i Mexiko sedan år 700 f.kr. Till Norden kom tomaten på 1600-talet men det var först mot slutet av 1700-talet som den blev allmänt känd.


Jag funderar på att köpa några lavendel plantor till trädgården idag. Det är så fint och skulle passa bra vid trädgårdsboden. Min syster har en del lavendel i sin trädgård och en vit fin blomma jag inte kan namnet på. Någon kanske vet vad den heter?  
Inatt har det regnat och åskat och nu börjar solen ta sig igenom molnen, det kan nog bli en varm och skön dag trots allt.

Trevlig lördag alla ni!

27 juli 2012

Sommarlov inspelning

Vi har precis varit publik på morgonens inspelning av Sommarlov. Barnen tycker det är kul och tittar på tv programmet varje dag. Nu sitter vi i solen och har picknick vid havet någonstans i Malmö.
Trevlig fredag!

26 juli 2012

Mysig kväll

Härligt att kunna sitta ute sent på kvällen med tända ljus.

En färgklick hemma

För ett par år sedan målade min mamma denna fina oljemålning till oss. Jag önskade ett motiv med färg, eftersom vi har ganska mycket vitt i vårt hem. Det livar upp med det röda och svarta i den breda snygga silverramen, och passar utmärkt hemma hos oss.  

Trevlig torsdag kära vänner!

25 juli 2012

Utomhusliv i lugn och ro


Ikväll åt vi utomhus igen, grillade hemmagjorda hamburgare. Så mycket godare det smakar utomhus, allt blir bara så mycket mysigare. Vi har varit hemma hela dagen och latat oss i trädgården, mest i skuggan. E har haft feber och varit hostig, så vi har spelat lite spel, läst och bara tagit det lugnt. Så varmt och skönt det varit, nästan lite för varmt här hemma. Stranden hade nog varit skönare, men vi hoppas på att kunna åka dit en stund imorgon.

Trevlig onsdagkväll!

Sommar och stranden


Igår hade vi en härlig sommardag på stranden. Vår familj, kusinerna med familj och såklart mormor och morfar. Lek, fika, glass och sol. Med tanke på att vi nyligen badat i 27 gradigt vatten på Malta var vi inte så sugna på att bada i havet idag, även om morfar och E tog ett kort dopp.
Det är nog inte mer än 18-19 grader, lite väl kallt för mig. Men om vädret håller i sig blir nog vattnet snart varmare. Då kanske jag också vågar ta ett dopp. :)

Idag får vi hålla oss inne, vår lilla tjej har feber.
Önskar er en fin onsdag!

24 juli 2012

Nu är de på plats

Ibland går det undan med vissa saker. Jag beställde dessa fina kuddar här idag till nedsatt pris. Randiga i svrt/vitt från Tinek home. Eftersom det inte riktigt fungerade med mitt kort så ringde jag Jenny på Blackballoon som var snäll och hjälpte mig så att jag itsället kunde åka dit och hämta kuddarna. Tur var det för jag köpte de sista hon hade kvar.
De blev super fina på vår veranda, eller hur?

Lite nytt


Jag tänkte byta ut kuddarna på verandan till dessa fräscha och fina svart/vita från TineK. Det kan nog bli fint! 

Nu ska vi snart åka till stranden.
Trevlig dag i solen!

Kram A

23 juli 2012

Trevligt födelsedagsfirande

Igår firade vi kusinen som nyligen fyllt 8. Det bjöds på bubbel och tilltugg på altanen och sedan god mat, dryck och avslutningsvis god jordgubbstårta.
Tack för en trevlig eftermiddag och kväll!

Passar även på att visa en av många tavlor som vår duktiga mamma målat.

22 juli 2012

Shandy - Svalkande och gott


På Malta drack vi Shandy ibland istället för vin eller öl. Även när jag bodde i Australien var det en populär dryck. Ni som inte vet vad det är, blanda hälften öl och hälften cider eller sprite. Det blir lättare, inte så mättande som öl, och mindre alkohol än vin. Just nu kopplar vi av i trädgården med en sådan och firar det fina vädret.

Trädgårdsarbete




Igår och idag har F varit flitig och klippt häcken. Igår slet han extra hårt eftersom häcksaxen var gammal och sliten. Han åkte därför iväg och köpte en ny och bättre. En sån skillnad tydligen, det var som att skära i smör. Skönt när det märks så tydligt. Nu ser det genast prydligt och fint ut runt trädgården.

I eftermiddag ska vi till kusinen på 8 års-kalas, kul att vädret är så fint!
Trevlig söndag kära läsare! 

21 juli 2012

Mdina - En stad med vackra detaljer


Mdina eller den "Tysta staden" är den gamla huvudstaden på Malta. Det är en medeltida stad med många små smala gränder. Fenicierna var de som först befäste staden omkring 1000 f.Kr. När Johanniterorden blev tilldelad Malta av Spanien 1530 ansåg de att staden var oländigt belägen och utan hamn.
En fantastisk stad med många vackra detaljer, som dörrar, fönster, utsmyckningar på husen mm. Den vackra sandstenen gör att alla hus och gator blir extra vackra. Hit kan jag tänka mig att åka igen, då ska jag ta med mig min systemkamera och ta riktigt fina bilder.

Trevlig lördag alla ni!
Kram A

20 juli 2012

Hemma igen efter en härlig semester

Tidigt imorse landade vi i Köpenhamn efter 10 härliga semesterdagar på Malta (därav allt strul med internet, hotellets wi fi fungerade bara någon stund ibland). Vi åkte med 2 andra familjer och vi har haft så kul och trevligt. Barnen har badat, snorklat, badat och snorklat så de nästan blivit skrynkliga. Jag blev positivt överraskad av ön, mysigt på alla sätt och vis. Det bästa var att vi kunde bada i havet från hotellets brygga, så vi slapp all besvärlig sand som jag har lite svårt för. Malta är ju inte känt för sina sandstränder, man badar mest från klippor, vilket är charmigt det också.

Idag står det tvättning på schemat och ikväll ska vi se Mamma Mia i Båstad, och barnen ska då vara hos mormor och morfar. Vi är lite trötta, men det går nog över när vi väl kommer dit.

Återkommer med fler trevliga bilder från Malta imorgon. 
Hoppas ni får en trevlig fredag!

Kram Annette

18 juli 2012

Mörka golv

När vi renoverade vårt hus valde vi att lägga ekparkett i kök och hall eftersom vi redan hade detta golv i vardagsrummet. Snyggast att ha enhetligt i alla rum på samma våning. Idag hade jag valt ett mörkare brädgolv, men det får bli nästa gång. På ovanvåningen har vi ju målat alla golv vita, så det hade varit fint med mörkare färg på nedre plan. Jag gillar kontraster, och eftersom vi har mycket vitt på entré planet så bryter det av fint med mörka golv. Trevlig dag alla ni!

Snart så....

Det fungerar fortfarande inte att blogga, men på fredag lovar jag att vara tillbaka med mer inspiration. Kram på er så länge!!!

13 juli 2012

Mysigt i gammal stil

När vi var i Båstad köpte vi några bullar på detta mysiga ställe, konditori Continental. I gammaldags stil med bakverk i fina pappersomslag. Kul att det finns sådana ställen kvar.

12 juli 2012

Sommar trots regn

Härligt att kunna plocka bär i sin egen trädgård. Både hallon och smultron finns många i vår.

11 juli 2012

Måla möbler

För en tid sedan köpte jag en liten skänk på Blocket (som jag skrivit om innan). Den var precis i den storlek jag hade föreställt mig, men träslaget var inte riktigt i min smak. Jag målade därför den i högblank svart färg. För bästa resultat ruggade jag först upp ytan med ett sandpapper lite lätt. Sedan grundmålade jag med en grå grundfärg. Därefter målade jag 3 gånger med svart blank färg. Det tar ju lite tid eftersom det ska hinna torka mellan strykningarna. Men det är det värt, för det blir en helt ny byrå till slut. Jag blev super nöjd med mina nya byrå.

10 juli 2012

Fin lägenhet med utsikt




Jag surfade runt och fann denna fina lägenhet på Booli.se. Den ligger i Stockholm med fantastisk utsikt över takåsarna. Det hade varit kul att få inreda den lägenheten, oj så fin den skulle kunna bli. Kolla även in takterassen, så häftig den skulle kunna göras med kuddar, lyktor och fina växter.
Kika gärna in här och se fler bilder.

Trevlig tisdag kära läsare!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...